Search This Blog

kura-kura saya

Saturday, March 12, 2011

AKU SUKA DENGAR..

 Mozart - Mozart: Violin Sonata in D major KV 7 Allegro molto .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, February 15, 2011

setahun jagung

aku minta maaf kepada 3  follower setia aku, aku x banyak post entry lagi walaupun umur blogku dah nak hampir 2 tahun, sebenarnya blog ni tidak akan dipublishkan lagi selagi tidak matang, yang dah tu biar la, entry aku buat pon gaya macam malas menaip, jujur aku memang lembap menaip, sebenar dalam kepala otak ni banyak  benda nak cakap tapi xde alat untuk menterjemahkannya. dalam dunia blog ni aku baru belajar nak bertatih .. tarikh matang blog ni, aku pon xtaw, aku sibuk tapi satu kerja pon x nampak.



kalau blog ni macam bayi gini la umur dia skang. budak ni anak kawan kakak yang kitaorang p tumpang salin lirik lagu boboy, ingat tak??
comey x??? tapi serius budak ini sangat garang..

Saturday, January 1, 2011

Cantik???

Soalan objektif -bulatkan huruf (1 markah)

Berikan definisi cantik
a) bermata bulat
b) bermuka bujur
c) hidung mancung
d) rambut ikal


Soalan subjektif

Berikan definisi cantik ( 5 markah)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
 Anda lah yang menentukan tentang cantiknya seseorang itu... Di  sini, aku bersetuju bahawa cantik itu sesuatu yang subjektif dan memberi markah yang lebih banyak ( hensem pn sama gak).


p/s Bagi aku lelaki gelap tu hensem (gelap tak bermakna hitam).

Wednesday, November 24, 2010

kenangan kembali lagi...

sambil study bahasa jepon, syok jugak layan lagu 90-an...
memori itu datang lagi... teringat dulu waktu sekolah rendah dulu kakak aku dan kwan2nye suka hafal lagu2 melayu yang dinyanyikan oleh penyanyi muda seperti spin, new boyz, boboy,Q-face ect,.. xterkecuali aku... beza umur aku dngan kakak 3 tahun... aku ni selalu je mnyibok ngan diorang...
time tu. kitorang ade buku nota setiap sorang yang dipenuhi ngan lirik2 lagu dan gambar artis (sumber gambar drp majalah abangku).. pahtu ktorang hafal lagu tu dan nyanyi tepi tali air... nyanyian ini diadakan selepas mkn tengah hari dtepi tali air..(berkelah konon)... buku tu ! dimanakah ia???
rumah aku dulu xde radio. jadi pergi la menumpang rumah kawan kakak,, xtaw kenapa ari tu kitorang nk sangat lagu episod cinta nanyian boboy... kbtolan bilik yang ade radio tu xde lampu.. jadi bertemankan lilin , kakak aku salin lirik lagu tu(kolot juga pemikiran ktorang time tu.)... kitorang hepi r..
esok nya aku cter kat spupu aku yng kakak aku dapat salin lagu tu ngn megah nya.. dan dia bersuara.. aku siap rakam lagi.. terasa diri rendah la plak..
dalam umur 21, baru aku sedar sungguh banyak kenangan manis yang tercipta dulu.. jom kita layan lagu boboy
video

Sunday, November 14, 2010

my parents...


my parents....


ade orang terpikir x knapa jarak mereka agak jauh??? bukan gaduh taw ..
dulu memang la time muda2 maklumlah darah panas...tp ble da tua, perangai die len ckt r...
seingat aku, aku taw makne depa gaduh time darjah 2 kot... aku skolah menengah , gaduh nya agak keras ckt... tp .. jodoh.. gaduh mcm mne pon... klow da jodoh x kmane...

boring2, ku upload gamba ni.... sebenanya kat bawah tu ade gambar kakak aku yang baru kawen...
o lg satu 1 klo nak taw rupa ku cne try imaging dari ciri2 diorang... erm tp xley gak... ramai org ckp muka mirip arwah nenek blah ayah....

Friday, October 22, 2010

Duniaku....


sebenarnye nak kate aku ni baik x la baek sangat tapi nak kate jahat x la jahat sangat...tapi sebagai manusia biase aku juga perasaan diri ini melakukan tindakan yang btol(kadang x btol), mempunyai perasaan cemburu marah , hilang sabar kurang keyakinan, rendah diri, berfikiran negative,menepati janji , mungkir janji, berdendam dan memaafkan, bersangka buruk, kekadang bersangka baik, pemurah kadang berkira.. banyak sifat diriku yang x tersenaraikan...

satu peristiwa berlaku dalam minggu ni, selesai menjawb, ujian amali, yang bley di katakan susah menyebabkan aku pening, dan hilang kawalan seketika... ttiba seorang kawan berkata



A: aku ujian amali dulu ade soklan bocor tapi xdapat A solid pon, inikan pula ujian amali taddi..
aku:ank dapt soklan bocor dapat A-, aku??? soklan bocor aku dapt B.



berdasarkan pemahaman aku, dia cube nk katekan result ujian tadi mungki trok dan die lmah walapun dapt soklan bocor still dapat A-, how abut me? very very weak..
logik ke tak xpastila.. tapi yang pasti hatiku terluka seketika...
silap aku pade amali yang dulu


  • aku x hafal formula

  • xtaw cari slope gne kalkulator tp x bertanye..

tu je la 2 perkare yang dpt dikenal pasti..


tapi luka hatiku seketika je, krana budak ni memang inocent, pada pandangan dia berkata ape yang tesurat di hatinye.. tapi tersirat di hatiku.., tapi kt xtaw hati manusia..yang aku taw hati lembu sedap di masak kerutuk...


ape pun klaw terasa hati.. cara harus aku buat ade la.



  1. diam seketika..

  2. take a deep breath.

  3. anggap je perkara tu x pernah terucap.


biarla die dengan dunia nye, aku dan duniaku..


jangan sampai satu perkata terucap oleh orang len.. kte berhenti ditngah jalan,,,