Search This Blog

kura-kura saya

Wednesday, November 24, 2010

kenangan kembali lagi...

sambil study bahasa jepon, syok jugak layan lagu 90-an...
memori itu datang lagi... teringat dulu waktu sekolah rendah dulu kakak aku dan kwan2nye suka hafal lagu2 melayu yang dinyanyikan oleh penyanyi muda seperti spin, new boyz, boboy,Q-face ect,.. xterkecuali aku... beza umur aku dngan kakak 3 tahun... aku ni selalu je mnyibok ngan diorang...
time tu. kitorang ade buku nota setiap sorang yang dipenuhi ngan lirik2 lagu dan gambar artis (sumber gambar drp majalah abangku).. pahtu ktorang hafal lagu tu dan nyanyi tepi tali air... nyanyian ini diadakan selepas mkn tengah hari dtepi tali air..(berkelah konon)... buku tu ! dimanakah ia???
rumah aku dulu xde radio. jadi pergi la menumpang rumah kawan kakak,, xtaw kenapa ari tu kitorang nk sangat lagu episod cinta nanyian boboy... kbtolan bilik yang ade radio tu xde lampu.. jadi bertemankan lilin , kakak aku salin lirik lagu tu(kolot juga pemikiran ktorang time tu.)... kitorang hepi r..
esok nya aku cter kat spupu aku yng kakak aku dapat salin lagu tu ngn megah nya.. dan dia bersuara.. aku siap rakam lagi.. terasa diri rendah la plak..
dalam umur 21, baru aku sedar sungguh banyak kenangan manis yang tercipta dulu.. jom kita layan lagu boboy
video

2 comments:

  1. haha...patot la..kte dulu pon ad gak buku khas tuk 2lis lirik je..ape2 lgu yg ske.. x igt dh lgu pe ntah..mcm2..
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. aku pun same je...hahahaha...Q-face???
    wakakkakakakaka....aduh...sakit perut gelak....:D:D:D:D

    ReplyDelete